Velg riktig farge til ditt hjem

Noe av det vanskeligste med å få til et praktfull hjem er fargevalget. Velger du feil her og der vil det gjerne ødelegge hele helhetsinntrykket. Treffer du imidlertid godt med farge har du derimot råd til å bomme på mye annet. Derfor er det svært viktig at du tenker over dette med farge og særlig kombinasjonen av farger når du skal sette sammen ditt interiør til et skjønt hele.

Én trend som virkelig har kommet i det siste er kontrastfarger. Det betyr at du velger én farge, og så supplerer den mot en kontrast, en annen farge som ligger helt motsatt på fargesirkelen. Lykkes du med bruken av kontrastfargen kan du få til en spennende og unifargek interiørløsning.

Skal du bruke kontrastfarger, er det viktig å tenke over at de to fargene ikke skal være jevnbyrdige. Det skal være en av dem som dominerer og en annen som bare spriter opp eller tilfører det lille ekstra.

Hva er så kontrastfargene? Jo, det er for eksempel rødt og grønt, som kanskje er litt overbrukt og fører tanken hen på juledekorasjoner, men også blått og gult (ja, vi vet det, de svenske fargene), oransje og turkis, eller gulgrønn og fiolett. Det siste høres kanskje litt grelt ut, men det kommer helt an på hvordan du bruker fargene, nyansene og intensiteten.

Hvilken farge i bunnen?

Hva slags farge er det best å bruke på de store flatene, det vil si vegger og tak? Det kommer an på om du vil satse på kontrastfarger eller eventuelt en tredelt løsning. Hvis du velger et tredelt system er det bedre å velge en mer nøytral farge i bunnen, som hvit, veldig lys blå, eller blass kremgul. Så velger du litt mer «jordnære» farger som grønt og brunt til møblementet, og skarpe farger som lilla og oransje her og der for å sprite opp.