Få hjelp av en innredning konsulent

En innredning konsulent er en rådgiver som hjelper deg å innrede hjemmet ditt på en stilfull og personlig måte. Innredning konsulenter kan ha forskjellige titler, som for eksempel interiørdesigner eller interiørarkitekt, avhengig av hva slags utdanning de har. En interiørdesigner har gjerne ett eller to års utdanning ved Norges Kreative Høyskole eller noe tilsvarende. Interiørarkitekter, derimot, må ha fem års utdanning innen sitt fag for å kunne bruke tittelen. Deres utdanning omfatter mye mer enn bare innredning, det handler mye om samspillet mellom arkitektur, struktur, funksjon, form og hygge.

Det er som regel interiørarkitekter som får de store oppdragene med å innrede offentlige rom, men en annen type innredning konsulent kan gjerne være bedre tilpasset dine behov.  innredning konsulentHovedpoenget er at en innredning konsulent må ha en god forståelse av samspillet mellom møbler, dekorative objekter, praktiske installasjoner og kunst. Ofte kan det være helt naturlig å velge en interiørdesigner som din innredning konsulent. Det kan også være betydelig rimeligere.

Særlig hvis du bare har behov som begrenser seg til en kort konsultasjon eller en grov skisse av hvordan ett eller flere rom skal se ut, kan det lønne seg å satse på en interiørdesigner. Det gjelder også hvis du i hovedsak vil beholde kontrollen over plan, utforming og utsmykning selv, og bare trenger noen råd om hvordan du kan få helheten til å sitte sammen på en fin måte av en innredning konsulent.

Hva kan en innredning konsulent gjøre for deg?

En interiørdesigner kan hjelpe deg et godt stykke på vei med en kort konsultasjon som bare koster 1500 – 2000 kroner. Det gjelder spesielt hvis du allerede har noen tanker om hvordan du vil ha det før konsultasjonen. Da kan konsulenten komme inn med råd om for eksempel komposisjon (hvordan få til et balansert rom) og fargevalg, som ofte er det vanskeligste steget på veien mot virkelig særpreget men elegant innredning.