Møbler til hjemmet ditt

På tross av de høye kostnadene ved å designe og produsere møbler i Norge, er det faktisk godt mulig å få tak i norske møbler til hjemmet ditt. Møbelindustrien har lange tradisjoner i Norge, og er fortsatt levedyktig. Den har imidlertid måttet gå over fra den håndverkspregede tilvirkingen til en mer industriell og kommersiell tilnærming. Senteret for produksjon av norske møbler er Sunnmøre.

Når du skal innrede hjemmet ditt med møbler, er det virkelig avgjørende å tenke på materialvalget. Ønsker du et typisk norsk utseende bør du gå for lyst tre. Denne lyse fargen og det bestandige, jordnære materialet symboliserer nordmenns forkjærlighet for lyset og for naturen, og den betydningen disse faktorene har i norske hjem og norske liv.

Når du skal velge møblement, må du tenke nøye over hva slags rom du har til disposisjon – ikke bare størrelsen, som naturligvis legger begrensninger, men også hva slags designelementMøblerer som allerede er bygd inn i rommet. Er det for eksempel et rom med trepanel og peis, vil det ikke være naturlig å bruke syntetiske materialer og en alt for futuristisk design på møblene. Bor du høyt oppe i en blokk i sentrum av storbyen, bør du tenke motsatt og unngå det som er for gammelmodig og rustikt.

De viktigste møbler først

Videre er det avgjørende at du starter med det aller mest grunnleggende når du velger møbler. Hva er det du må ha – eller i hvert aller helst ikke vil greie deg uten. For de fleste inkluderer listen en sofa, lenestol og et stuebord hvis man snakker om stua. Legg vekt på å gjøre alt riktig med disse valgene først, og så kan du tenke over tilbehøret etterpå. Det kan være veldig kult med en fin puff eller en sjarmerende dagseng, men hvis du ikke har fått til et harmonisk hovedinntrykk med basismøblene hjelper det lite.