Norsk Derby

Norsk Derby er det store årlige høydepunktet for alle som følger med på galopp i Norge. Det kan kanskje sies at Norsk Derby ikke helt kan måle seg med Ascot i England eller Kentucky Derby i USA, men i norsk målestokk er det likevel en stor begivenhet. På Norsk Derby vil du ofte se mange norske kjendiser, samt ledende politikere som ordførerne i Oslo og Bærum og stortingsrepresentanter fra distriktene som er spesielt interesserte i hestesport. Noen ganger vil også Kongen eller andre medlemmer av kongefamilien være tilstede. Likevel er det først og fremst en dag for folk flest, uten alt for mye av det snobberiet som gjerne kjennetegner slike begivenheter i andre deler av verden. Norsk Derby må sies å være folkelig hestesport på sitt aller beste.

På derbydagen, som vanligvis er i slutten av august, går det også mange andre storløp. Det er blant annet Skandinavisk Mesterskap for unghester (2 år gamle hester), som bringer ut de lovende hestene som kanskje vil vinne Norsk Derby en gang i fremtiden. I tillegg kommer minneløpene til Marit Sveaas og Erik O. Steen, og den store pnorsk derbyublikumsfavoritten Bærum Kommunes Hekkeløp.

Selv om det her understrekes at snobberi på langt nær er noen nødvendighet på derbydagen, skal det sies at dette likevel er en mulighet for dem som vil være litt glamorøse og leve ut de fantasier som Downton Abbey måtte ha vekket. Ingen blir uglesett for å gå med flosshatt og sjakett denne dagen, det gjør bare det hele mer høytidelig.

Spill på Norsk Derby

Norsk Derby er selvfølgelig også et av årets store spillbegivenheter. Her vil alle småspillerne prøve seg, men det som kanskje er mer spesielt akkurat denne dagen er at mange av de store «hvalene» med nærmest utømmelige bankkonti også viser seg og legger store beløp på bordet for å gjøre det hele mer interessant.